Bouw ‘New Orleans’ van start!

Dinsdag, 17 november


 

 

Op dinsdag 17 november jl. verrichtten burgemeester Rianne Donders van Roermond en Piet van Pol namens Jazz City BV de officiële 'start bouw' handeling van het eerste appartementencomplex 'New Orleans' in Roermonds nieuwe stadsdeel Jazz City. De eerste betonlaag werd gestort en vrolijke rood-wit-blauw gekleurde ballonnen gingen de lucht in.

 

Het plan

Jazz City is een nieuwe en unieke woon- en leisure-locatie aan de oevers van de Maas en wordt in drie fases ontwikkeld. Wonen, shoppen en beleven zorgen straks voor een dynamische leefmix in dit nieuw te ontwikkelen stadsdeel. Jazz City ligt aanpalend aan het Desiger Outlet Center met uitzicht over het water.

 

De eerste fase betreft niet alleen de bouw van 'New Orleans', maar ook de uitbreiding van het DOC met circa 12.000 m2 winkeloppervlak. Oplevering van deze beide projecten wordt in het tweede kwartaal van 2017 verwacht. Hierna volgen fase B (de Boulevard) en fase C (de Marina). Het totale project wordt naar verwachting in 2021 afgerond. 'New Orleans' bestaat uit 100 appartementen waarvan zes penthouses, in grootte variërend van 60 tot 160 m2 met eigen parkeerplaats en buitenruimte. Het gebouw heeft een tweezijdige oriëntatie, enerzijds uitkijkend over de Maas en anderzijds met zicht over Jazz City en de binnenstad.