Gevelbeelden eerste woningen Jazz City

Donderdag, 19 februari


 

 

Onlangs is in de gemeenteraad het Beeldkwaliteitsplan voor Jazz City vastgesteld die een hoogwaardige leefomgeving binnen Jazz City waarborgt.


In lijn met dit beeldkwaliteitsplan is ook het beeld van de het woon-/winkelgebouw aan het water door de commissie Beeldkwaliteit accoord bevonden.
Dit ontwerp omvat 5 woonlagen met een honderdtal appartementen. Hieronder bevindt zich een parkeerkelder voor de woningen alsmede 2 lagen winkels welke onderdeel vormen van de vierde fase van het Designer Outlet. De woningen zijn toegankelijk via een drietal royaal opgezette entrees aan de promenade.


De woningen gesitueerd aan de waterzijde krijgen een uitstraling die verwijst naar zijn nautische en industrieel karakter, De gevel is opgetrokken uit baksteen afgewisseld door grote raampartijen. De balkons en ramen hebben glazen balustraden zodat het weidse uitzicht niet wordt belemmerd. De woningen aan de stadszijde sluiten qua maat en schaal aan op de historische binnenstad van Roermond. De gevels krijgen hier een verfijnd karakter, mede door het gebruik van diverse ambachtelijke bewerkingen in baksteen. Alle woningen beschikken daarbij uiteraard over een ruim balkon.