START BOUW THE ROERMOND YUMBLE IN JAZZ CITY

Donderdag, 22 mei


Op 22 mei 2014 om 16.00 uur wordt op het bouwterrein van Jazz City aan de Schipperswal in Roermond het officiële startsein gegeven voor de bouw van The Roermond Yumble door wethouders IJff en Pleyte te midden van betrokken procespartners. Bezoekers krijgen in Yumble een spraakmakende nieuwe vorm van entertainment aangeboden, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van een digitaal decor ondersteund door verschillende sensationele attracties.

 

Tussen de Maashaven en het huidige Designer Outlet Center (DOC), op loopafstand van de Roermondse binnenstad, wordt een deel van het bedrijventerrein Willem-Alexander herontwikkeld tot een nieuw stadsdeel: Jazz City. In de periode 2014-2020 wordt hier een nieuwe, multifunctionele en aantrekkelijke locatie aan het water ontwikkeld en zal de Maashaven opgewaardeerd worden tot een levendige jachthaven.

 

De stad Roermond trekt op basis van een uniek winkelaanbod jaarlijks veel recreatieve bezoekers. Het Designer Outlet Roermond is vooral in trek bij fun shoppers, die vaak aansluitend gebruik maken van het grote en gevarieerde horeca- en winkelaanbod in de historische binnenstad van Roermond.


Bij de ontwikkeling van Jazz City wordt op dit bezoekmotief voortgeborduurd. Het gebied wordt een aantrekkelijke en dynamische verblijfplaats voor bezoekers aan Roermond. Jazz City zal de bezoekers van het DOC prikkelen om nog langer in Roermond te blijven en mensen uit stad en regio een nieuw dynamisch en bloeiend waterfront gaan bieden.

 

Met de eerste vestiging van Yumble heeft Roermond vanaf het voorjaar van 2015 een primeur in huis. Het 9000 vierkante meter grote complex kan worden omschreven als Next Generation Family Entertainment. De Yumble rekent voor het startjaar 2015 op 300.000 tot 350.000 bezoekers en past naadloos in de leisure-aanpak voor Roermond en wijde omgeving. Zo wordt gerekend op een sterke synergie met het aangrenzende DOC. Een Europese uitrol van het concept ligt in het verschiet. Yumble verrijst tussen de Schipperswal en de Schippershaven en krijgt onder het gebouw een eigen parkeervoorziening met 380 parkeerplaatsen.

 

Jazz City en The Roermond Yumble worden ontwikkeld door Jazz City BV, een projectvennootschap van Van Pol Participaties en SDK Vastgoed. Voor de uitbreiding van het DOC wordt samengewerkt met McArthurGlen. Voor meer informatie zie: www.jazzcity.nl