Start realisatie Jazz City in 2014


Vrijdag, 21 februari


Tussen de Maashaven en het huidige Designer Outlet Center, op loopafstand van de Roermondse binnenstad, wordt een deel van het bedrijventerrein Willem-Alexander herontwikkeld tot een nieuw stadsdeel: Jazz City.

 

In de periode 2014-2020 wordt hier een nieuwe, multifunctionele en aantrekkelijke locatie aan het water ontwikkeld en zal de Maashaven opgewaardeerd worden tot een levendige jachthaven.


De realisatie van Jazz City vormt een perfecte aanvulling op het huidige aanbod in en om Roermond, met een uitbreiding van het DOC, horeca, 330 appartementen, een hotel en de Roermond Yumble, een indoor entertainment center met interactieve hightech 4D voor het hele gezin van 9000 m2. De mix aan functies zal dit gebied en Roermond nog aantrekkelijker maken voor bezoekers.

 

Planning


Op 20 februari 2014 heeft de Gemeenteraad van Roermond ingestemd met de vaststelling van het bestemmingsplan Jazz City. In het voorjaar van  2014 zal gestart worden met de bouw van de Roermond Yumble. De bouw van de eerste woningen aan de Promenade volgt in de tweede helft van dit jaar. Deze woningen worden, samen met de uitbreiding van het Designer Outlet Center (Fase A) opgeleverd in 2016. In 2020 zal Jazz City in zijn geheel gerealiseerd zijn.


Ontwikkelingen

volgen
Om een beeld te geven van de totale gebiedsontwikkelingen is er een nieuwe website gelanceerd, jazzcity.nl.
Jazz City wordt ontwikkeld door Van Pol Participaties en SDK Vastgoed. Voor de uitbreiding van het Designer Outlet Center wordt samengewerkt met McArthurGlen.