Visie Jazz City

Een nieuw begrip, een nieuwe beleving, een nieuwe ervaring


Jazz City maakt het huidige Designer Outlet Center tot een levendig, bruisend en volwaardig stadsdeel én geeft de stad Roermond een nieuw hart aan het water.

 

De uitbreiding van het huidige Designer Outlet Center wordt aangevuld met verblijfsrecreatie in de vorm van een hotel en plezierboten bij Boulevard Nautique, de bourgondische Boulevard met wandelpromenade en appartementen aan het water. Jazz City is de nieuwe trekpleister voor jong en oud, voor toerist en bewoner, in het altijd gezellige Roermond.

 

Jazz City beslaat in totaal een gebied van ca. 6 ha. waar verschillende functies worden gerealiseerd:

 

Designer Outlet Center (fase 4):

ca. 17.000 m2 nieuwe winkelformules

Horeca:

ca. 3.000 m2

Hotel:

ca. 6.500 m2 (138 kamers)

Leisure:

ca. 9.000 m2

Wonen:

ca. 330 appartementen

Parkeren:

ca. 4.300 plaatsen

 

 

Gebiedsvisie Jazz City

In 2012 is het masterplan voor Jazz City afgerond. Sinds de komst van het Designer Outlet Center in 2001 heeft de stad Roermond een enorme impuls gekregen. Het Designer Outlet Center trekt jaarlijks circa 8 miljoen bezoekers uit onder andere Nederland, België, Duitsland en uit Azië. Met een achterland van 26.000.000 inwoners binnen een straal van 1,5 uur autorijden vanuit Roermond, zal door de komst van Jazz City het gebied ten noorden van de N280 een nog grotere aantrekkingskracht hebben op consumenten en recreanten.

 

Door de veelzijdigheid is dit gebied een uniek platform voor ambitieuze horecaondernemers en commerciële exploitanten. De diverse (horeca)pleinen zorgen voor een goede verbinding en een bruisende sfeer. In 2023 is Jazz City volledig gerealiseerd en zal het naar verwachting 10 miljoen bezoekers per jaar trekken.

 

Jazz City is een ontwikkeling van SDK Vastgoed.